19 مرداد 1403
  • زمان مطالعه: 5 دقیقه
  • بازدید: 33 نفر
  • دیدگاه: بدون نظر

در این روزها، خیلی از صنایع برای طعم‌دهی به مواد غذایی خود از مواد افزودنی و به‌خصوص اسید خوراکی استفاده می‌کنند. اسیدها با مزه ترشی که دارند، می‌توانند یک طعم بسیار لذیذ به محصول شما بدهند.

تعداد اسیدهای خوراکی که در بازار موجود بوده و می‌توان از هریک استفاده کرد، بسیار زیاد است. هریک از این محصولات علاوه‌بر مزه متفاوت، خواص منحصر‌به‌فردی داشته و می‌تواند برای شما مفید باشد.

با توجه به تنوع زیادی که در این محصولات وجود دارد، در این مقاله قصد داریم 10 مورد از پرکاربردترین آن‌ها را معرفی کنیم. با ما همراه باشید!

 

 

اسید سیتریک، رنگ‌دهنده مواد غذایی

اسید سیتریک یکی از انواع این محصولات است که برای صنعت و طعم‌دهی مواد غذایی کاربرد دارد. در صنعت بیشتر برای نگهداری از مواد از خاصیت ضدباکتریایی آن بهره می‌برند.

این اسید خوراکی با توجه به اینکه خاصیت نسبتا ضعیفی دارد، مشکلی برای سلامتی ایجاد نخواهد کرد. حتی با توجه به ترکیباتی که در چنین محصولی یافت می‌شود، می‌توان انتظار خیلی از خواص را داشت. در ادامه برخی از ویژگی‌های این اسید را بیان کرده‌ایم:

  • با توجه به خواص آنتی‌اکسیدانی این اسید، می‌تواند در پیشگیری از انواع سرطان موثر باشد.
  • امکان افزودن رنگ به موادی مثل ژله، آب‌نبات و مربا وجود دارد.
  • با توجه به PH این ماده اسیدی، می‌تواند در عملکرد سد پوستی تاثیر مثبت داشته باشد.

 

اسید فسفریک خوراکی، مناسب برای صنایع غذایی

اسید فسفریک یکی از محصولاتی است که با توجه به بی‌بو و بدون‌ رنگ‌بودن آن، می‌توان کاربردهای زیادی برایش متصور شد. به‌عنوان مثال، در نوشابه‎ها و نوشیدنی‌های گازدار از این اسید برای طعم‌دهی استفاده می‌شود.

خمیرهای آماده و انواع پودر کیک از دیگر محصولاتی بوده که برای تولیدشان به اسید فسفریک خوراکی نیاز است. استفاده از این اسید در صنایع غذایی مختلف، برای حفظ کیفیت محصولات از اهمیت زیادی برخوردار است.

خواص بی‌نظیر اسید آسکوربیک

اسید آسکوربیک در واقع همان ویتامین C است که در طعم‌دهی مواد غذایی و تولید فراورده‌های مختلف کاربرد دارد. این محصول علی‌رغم خاصیت اسیدی ضعیفی که دارد، می‌تواند خواص زیادی برای بدن داشته باشد.

به‌عنوان مثال، این اسید خوراکی در تولید کلاژن تاثیر بسیار زیادی دارد. با توجه به اینکه ویتامین C در بدن انسان تولید نمی‌شود، می‌توان از این طریق آن را تامین کرد. این اسید با تاثیر بر تولید کلاژن در بدن، می‌تواند برای سلامت ناخن، پوست و مو مفید باشد.

همچنین این اسید می‌تواند در عملکرد مغز تاثیرگذار باشد. در کنار این ویژگی، می‌توان با مصرف چنین محصولی، از بروز بیماری‌های مزمن پیشگیری کرد.

مطلب پیشنهادی: بهترین زمان مصرف ویتامین C

کاربرد اسید بوریک در ضدعفونی‌کردن

اسید بوریک از دیگر محصولاتی است که امروز در صنایع مختلف از آن برای تولید محصولات استفاده می‌شود. این اسید با توجه به اینکه از خاصیت قارچ، علف و حشره‌کشی خوبی برخوردار است، توانسته جایگزین خوبی برای سموم مختلف باشد.

همچنین برای تولید انواع نان می‌توان برای افزایش کیفیت آن‌ از چنین اسیدی استفاده کرد. اسید بوریک برای افزایش ماندگاری انواع ترشی نیز به‌کار گرفته می‌شود.

اسید فرمیک مناسب برای صنایع مختلف

اسید فرمیک از دیگر مواردی است که می‌توان برای ایجاد طعم اسیدی در مواد غذایی از آن کمک گرفت. به‌عنوان مثال، در تولید خیلی از سس‌ها می‌توان از این محصول کمک گرفت.

همچنین، از فرمیک اسید برای تولید انواع کنسروجات استفاده می‎شود تا بتوان علاوه‌بر طعم‌دهی بهتر، ماندگاری آن را افزایش داد. علاوه‌بر این، اسید فرمیک امروز در تولید انواع ترشی و حتی شیرینی کاربرد دارد.

اسید لاکتیک، مناسب برای صنایع غذایی

شاید مهم‌ترین کاربردی که می‌توان برای اسید لاکتیک در نظر گرفت، جلوگیری از فساد مواد غذایی است. در واقع این اسید با تغییر PH، می‌تواند در ثبات کیفیت و طعم محصولات غذایی موثر باشد.

همچنین، می‌توان از این اسید خوراکی برای تولید محصولاتی مثل ماست و پنیر کمک گرفت. اسید لاکتیک علاوه‌بر طعم، عطر مناسبی به غذا می‌دهد تا آن را برای شما و مهمانان لذیذتر کند.

علاوه‌بر این، طعم خوشمزه محصولات گوشتی مثل سوسیس و کالباس، به‌خاطر استفاده از این اسید در ترکیباتشان است.

مطلب پیشنهادی: انواع شیرینی های رژیمی و کم کالری

اسید فوماریک، قوی ترین اسید خوراکی

یکی از مهم‌ترین ویژگی های اسید خوراکی فوماریک، قدرت اسیدی و طعم بسیار ترش آن است. با توجه به حلالیت کمی که این ماده دارد، می‌توان از آن برای طعم‌دهی به انواع آب‌نبات استفاده کرد.

همچنین، امروز خیلی از صنایع از این اسید برای تولید پودرهای دسر استفاده می‌کنند. توجه داشته باشید که اسید فوماریک از قیمت مقرون‌به‌صرفه‌ای برخوردار است.

طعم ترش ملایم با اسید مالئیک

اسید مالئیک ازجمله محصولاتی است که برای طعم‌دهی انواع آب‌نبات از آن کمک گرفته می‌شود. با اضافه‌کردن این اسید می‌توان طعم انواع میوه را به آب‌نبات افزود.

این اسید می‌تواند برای ایجاد یک طعم مشابه مزه سرکه نیز موثر باشد. توجه داشته باشید که اسید مالئیک برای فعالیت‌های سلولی بدن نقش بسزایی دارد.

مالئیک اسید بیشتر برای تولید نوشیدنی‌هایی استفاده می‌شود که کالری زیادی ندارد. البته، هزینه استفاده از این اسید نسبت به سایر نمونه‌های موجود در بازار کمی گران‌تر است.

طعم ترش با اسید تارتاریک

اگر تابه‌حال آووکادو و انگور را امتحان کرده باشید، احتمالا متوجه طعم ترش هریک شده‌اید. این طعم ترش به‌دلیل داشتن یک اسید خوراکی است. اسید تارتاریک ترکیبی است که در چنین میوه‌هایی وجود داشته و امروز از طعم ترش آن برای تولید انواع آبنبات استفاده می‌شود.

گاهی اوقات از این اسید برای تولید نان نیز استفاده می‌شود. بیشتر کار این اسید در تولید نان، امولسیون‌کننده بوده و می‌تواند کیفیت نان را بالا ببرد.

اسید تارتاریک نیز همانند خیلی از اسیدهای خوراکی خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارد. به همین دلیل، مصرف محصولات حاوی این ترکیب می‌تواند در پیشگیری از بروز سرطان موثر باشد.

 

مطلب پیشنهادی: کربوهیدرات چیست؟ انواع کربوهیدرات مفید و مضر

جمع‌بندی

همان‌طور که اشاره شد، در این روزها از انواع اسید خوراکی برای کاربردهای مختلف استفاده می‌شود. در اکثر مواقع، از طعم منحصربه‌فرد هریک برای ایجاد مزه دلنشین کمک‌ گرفته می‌شود. به‌عنوان مثال، خیلی از تولیدکنندگان آب‌نبات از این اسیدها به‌خاطر طعم ترشی که دارند، استفاده می‌کنند.

توجه داشته باشید که هریک از اسیدهای خوراکی مزایا و خواصی برای بدن به‌همراه دارد. به‌عنوان مثال، اسید آسکوربیک تمام مزایای ویتامین C را خواهد داشت. اما از طرفی، ممکن است مصرف بیش از اندازه هریک سبب بروز یک‌سری عوارض در بدن شود. به همین دلیل مصرف این محصولات باید کنترل‌شده باشد.

 

امتیاز به این مطلب

سوالات و نظرات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *